“Meditatie ? Mindfulness ? Qigong ? Een zoveelste ontspanningstechniek ? Ja, en toch anders dan andere. Het brengt me de ene keer wat meer dan de andere, afhankelijk van mijn gemoed en ingesteldheid op dat moment, maar hoe dan ook, het heeft altijd een positief effect. Gewoon eens proberen!" - Paul

Wat is Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong (Zhineng Qigong) is een meditatieve Chinese bewegingsleer ontwikkeld door dr. Pang Ming sinds 1980. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong erkend als best helende vorm.

Qigong betekent letterlijk ‘de kunde (gong) om met levensenergie (qi) om te gaan’. Zhi betekent wijsheid en Neng is bekwaamheid. Deze bewegingsleer is gericht op de doorstroming van energie en de ontwikkeling van je fysieke en mentale kracht. Ze stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en verhoogt het bewustzijn.

 

Voor wie is Chi Neng Qigong?

Chi Neng Qigong (Zhineng Qigong) is eenvoudig uit te voeren en toegankelijk voor iedereen die gezondheid, vitaliteit en ontspanning belangrijk vindt, zowel voor beginners en gevorderden.

Je zal merken dat je na een tijdje deze bewegingsleer ook thuis zelfstandig kan toepassen en de principes hiervan kan integreren in je dagelijkse leven. Tijdens de oefeningen draag je best losse kledij ‘in laagjes’ – zodat je deze gemakkelijk aan- en uit kan trekken. We oefenen bij voorkeur op blote voeten.

 

Blijf je graag op de hoogte van alle activiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.