Logo Aula Souluna Blauw

De naam van de vzw verwijst naar Aula, Soul, Zon en Maan

Aula - Een aula is een ruimte of plek bedoeld voor gemeenschappelijke bijeenkomsten of waar men tijdens een pauze kan ontspannen. In een aula is het belangrijk er op een fijne manier gecommuniceerd wordt en de spreker goed kan worden verstaan. De vzw Aula Souluna is een plek, platform dat mensen bij elkaar wil brengen, zowel voor inspanning als ontspanning. De vzw faciliteert mensen met kennis, vaardigheden en ervaringen – en die een duwtje in de rug kunnen gebruiken om deze te delen met anderen – met een (al dan niet virtueel) podium en een publiek.

Soul - Naast andere varianten wordt de ziel omschreven als het totaal van voelen, gewaarworden en denken. De vzw Aula Souluna wil een aanbod bieden op deze drie niveaus – dat wat de ziel voedt op gebied van voelen, gewaarworden en denken – het wel–zijn.

Zon - De zon is een mannelijk symbool wat staat voor levenskracht, creatie en evolutie. Ze symboliseert zelfvertrouwen, welwillendheid en ambitie. Daarnaast toont de zon onze diepste doelstellingen in het leven, wat we willen. Tevens staat ze symbool voor de behoefte om jezelf te kunnen zijn. De vzw Aula Souluna wil de mens ondersteunen in het zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen uitdrukken, zichzelf kunnen ontwikkelen, en zin te kunnen geven aan zijn eigen bestaan.

Maan - De Maan is een vrouwelijk symbool wat staat voor je gevoelens, je bewustzijn en je intuïtie. Ze herinnert je eraan om je intuïtie te volgen en te onderzoeken waar jij blij van wordt. De vzw wil op een positieve manier ondersteunen aangenaam in het leven te staan, het zelfbewustzijn te verhogen.

Zon en Maan staan samen ook voor de alchemie tussen het mannelijke en het vrouwelijke aspect dat zich in ieder van ons bevindt en de innerlijke balans van onze levenskrachten. De zon symboliseert de mentale kracht, die zich naar buiten richt op het 'doen', terwijl de maan symbool staat voor ons onbewuste en ons gevoelsleven. Tegelijkertijd zijn zon en maan ook uitwendige krachten die op ons als mens werken, en dienen we ook daarmee in harmonie te zijn. De vzw Aula Souluna is een katalysator voor thema’s die onze levenskrachten, het denken en doen, in balans brengen, zowel in de relatie van de mens met zichzelf (het inwendige), als in de relatie van de mens met milieu en/of maatschappij (het uitwendige). De alchemie vinden we dan weer in de synergie die ontstaat wanneer mensen met elkaar in contact komen en elkaar ‘empoweren’.

In het logo zijn er een aantal symbolen terug te vinden:

De mens als een boom - een boom staat voor het leven, groei en ontwikkeling, veerkracht en weerbaarheid.  Een boom heeft wortels stevig in de grond en laat zijn takken naar het licht groeien, waardoor hij de totaliteit van het universum symboliseert.  De boom levert zuurstof en voedsel.  De blaadjes als symbool van groei en loslaten, vallen en opstaan. De vzw Aula Souluna brengt mensen bij elkaar die de leefbaarheid willen verhogen, die groei en ontwikkeling willen stimuleren, of zelf willen groeien en ontwikkelen, vanuit een holistische visie.  Doelstellingen hierbij zijn veerkracht, weerbaarheid en leefbaarheid te verhogen.  De persoon in het logo staat zowel voor de spreker als de toehoorder in de aula en staan met elkaar in verbinding.  Beiden leveren zuurstof, voeding en energie onder de vorm van aandacht aan elkaar.

De 3 blaadjes - de 3 blaadjes langs de linkerzijde zijn gevend, die aan de rechterzijde ontvangend.  Ze staan symbool voor de continue stroom en balans van geven en ontvangen, de interactie tussen geven en ontvanger. De 3 blaadjes staan tegelijkertijd voor de 3 hoofdthema’s: Mens, Milieu en Maatschappij.

En met een beetje fantasie doet dit logo ook denken aan het vrijheidsbeeld, een symbool voor gelijkheid, democratie en vrijheid, een symbool dat iedereen welkom heet. De vzw wil dan ook een veilige plek bieden aan iedereen, inclusief, zonder vooroordelen, vanuit verdraagzaamheid en respect voor wat er is.

 

Aula Souluna - een aula waar zon en maan elkaar mogen ontmoeten. Een vzw die zich inzet voor een leven vol groei, inspiratie en welzijn.

 

Aula Souluna vzw
2570 Duffel
Ondernemingsnummer 1004.176.167
RPR Ondernemingsrechtbank Antwerpen Afdeling Mechelen
http://www.aulasouluna.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.